Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

An apt remark...

"It’s very dangerous in life to be right when the governments are wrong."

― Marc Faber

Marc Faber is an international investor known for his uncanny predictions of the stock market and futures markets around the world.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Να κι ένα καλό...


Σε συνέδριο Ελλήνων Οικονομολόγων σε μεγάλο ξενοδοχείο κουβεντιάζονται διάφορα οικονομικά ζητήματα. Ξαφνικά ένας μεγάλος Οικονομολόγος απευθυνόμενος στους υπόλοιπους συναδέλφους του, λέει:

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Έχουμε ανάγκη από επιχειρηματίες...



Ανάγκη για επιχειρηματίες !
Ανάγκη για επιχειρηματίες !
Ανάγκη για επιχειρηματίες !
AΝΆΓΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ !
ΑΝΆΓΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ !




-Έχουμε ανάγκη από επιχειρηματίες! Μάλλον το έκανα σαφές...

Δεν αναφέρομαι μονάχα στην Ελλάδα, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο! Έχει εμφανιστεί βαθιά η ανάγκη και οι καταστάσεις ζητάνε υποστήριξη από ένα περισσότερο επιχειρηματικό τρόπο σκέψης!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ανήλικη Πολιτική Ευθύνη.



Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν όσοι γεννήθηκαν από τις 31.12.1992 και έπειτα...

Αναρωτιέμαι λοιπόν τα εξής:
α)Με ποια κριτήρια θα κάνουν την επιλογή, και
β)αν είναι ηθικό να ζητάς και να υποχρεώνεις έναν νέο να ψηφίσει χωρίς όμως από την άλλη να τον έχεις προετοιμάσει, ούτε στο ελάχιστο, για το ποιες είναι οι υποχρεώσεις της απέναντι πλευράς, τι θα έπρεπε να αναζητά σαν άτομο, σαν μονάδα και σαν μέλος μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο.

Από τη στιγμή που η πολιτεία δεν αναλαμβάνει ή τουλάχιστον δεν εκπληρώνει σωστά την υποχρέωση της να παράσχει τέτοιου είδους εκπαίδευση μέσω του σχολείου και του γενικότερου εκπαιδευτικού της συστήματος, πως ορίζει, σαν νομική υποχρέωση, σε έναν νέο της να εμφανιστεί και να ψηφίσει; Να ψηφίσει για ποιο λόγο και με ποια κριτήρια, βασίζοντας την κρίση του σε ποιο υπόβαθρο;

Παράλληλα όμως αναρωτιέμαι πόσο ελπιδοφόρο (για το μέλλον μιας πολιτείας) μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι δεν νιώθω αυθόρμητα καμία ηθική υποχρέωση να εμφανιστώ και να “ασκήσω το εκλογικό μου καθήκον”. Κι αν νιώθω τώρα, που δεν νιώθω, δεν ένιωθα σίγουρα στα 18 μου, και επειδή από τότε δεν έχουν περάσει παρά 3 χρόνια, θυμάμαι ευδιάκριτα πλήθος από υπόλοιπους συνομήλικους μου, με την ίδια άγνοια και αδιαφορία. Πόσο αίσιο εν ολίγοις μπορεί να θεωρείται σαν γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι νέοι, δεν αισθάνονται καμία ηθική υποχρέωση να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου τους; Και θα συνεχίσω πάνω σ' αυτό αφού κάνω μια παράκαμψη για να αιτιολογήσω τα εισαγωγικά στο “ασκώντας το εκλογικό μου καθήκον”.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

About Design Part II


In the previous article I talked about Design being inside you every one of us!
-Why is that?